Розово масло - ползи

14 юни 2018
Розово масло  - ползи

Розовото масло е етерично масло, извлечено от венчелистчетата на различни видове рози. Няма друго етерично масло, като розовото, което прилича на аромата и богатството от терапевтични му лечебни ползи. В целия свят то е известно именно като "течното злато".

Здравните ползи от розовото етерично масло могат да бъдат приписани на неговите свойства като антидепресант, антисептик, антиспазмичен, антивирусен, афродизиак и други различни приложения.

  • Бори се с депресията - Розовото масло повишава самочувствието, увереността и умствената сила, като ефективно се бори с депресията. То може да бъде много полезно при проява на депресия, безпокойство и безсъние.
  • Подтиска възпалението - Розовото етерично масло помага при хора с висока температура чрез успокояване на възпалението. То може да бъде полезно и в други случаи на възпаление, причинени от микробна инфекция, поглъщане на отровни материали, лошо храносмилане и дехидратация. Това може да доведе до намаляване на свързаните с тях състояния като ревматизъм, артрит, подагра и треска.
  • Третиране на рани - Това е може би най-ароматния и луксозен начин за лечение на рани. Локалното прилагане на розово масло върху рани предотвратява те да станат септични и инфекциите да се разпространят.
  • Грижа за кожата - Това свойство на розово етерично масло може да бъде от голям интерес за тези, които имат външни белези, под една или друга форма. Помага за заличаване на белези от акне, шарка, стрии и хирургически белези. Розовото масло действа повдигащо и стягащо върху цялата кожа, като подобрява еластичността, предотвратява появата на бръчки и действа благоприятно при запушени кръвоносни съдове.
  • Ползи за кожата на главата - Стягащото свойство на розовото масло има много предимства както върху кожата на главата, така и върху цялото тяло. Укрепва корените на косата, докато тонизира и заздравява скалпа, предпазва косата от накъсвания, като я прави жизнена и здрава.

След месеци на редуване на горещ, сух въздух в помещенията и суровия студ навън, кожата ви определено има нужда от дълбоко почистване, за да се подготви за пролетта. Използвайте нашите пет стъпки към сияйна пролетна кожа, за да събудите кожата си от зимния зимен сън и да имате свеж и привлекателен вид.

прочети още

Аргановото масло съдържа витамин Е и други мастни киселини. Той е лек и се абсорбира бързо в кожата. Хидратира, подхранва и поддържа кожата хидратирана за дълго време.

прочети още

Уникалните лечебни свойства на лугата се дължат на нейния богат минерален и органичен състав. В резултат, на което има силно противовъзпалително действие, премахва умората и тежестта в крайниците, подпомага имнунната система.

прочети още