Арганово масло - естествената красота за вашата кожа

23 януари 2019
Арганово масло - естествената красота за вашата кожа

Какво прави аргановото масло толкова специално? 

Аргановото масло съдържа витамин Е и други мастни киселини. Той е лек и се абсорбира бързо в кожата. Хидратира, подхранва и поддържа кожата хидратирана за дълго време. Ако живеете в сухи и студени условия, имате нужда от това масло. Вероятно дори можете да замените обичайния си хидратиращ крем с това масло. То подхожда на всички типове кожа, така че няма за какво да се притеснявате. Органично арганово масло е уникално с възможността за различни употреби - Овлажнител, серум за коса, като почистващ ексфолиант, аргановото масло прави всичко!

Какво точно е аргановото масло? Това е мароканско масло, добивано от арганови зърна на арганово дърво. В Мароко то е било използвано и за красота, и като храна! Прави всичко!

Реших и го изпробвах като ексфолиращ скраб.

 

 

 

 

 

Ето моята рецепта:

4 супени лъжици кафява захар;

1 1/2 супени лъжици 100% Студено пресовано Арганово масло - нерафинирано;

1 чаена лъжичка пчелен мед

Разбъркайте всички съставки в малък буркан. Бурканът просто ще ви помогне да се съхранява по-добре, ако го използвате няколко пъти. Ако искате да ексфолирате цялото си тяло, увеличете съставките, тъй като вероятно ще се нуждаете от по-голямо количество. Вашата ексфолираща смес е готова.

След като си вземете от скраба, просто го втрийте, докато захарта се разтвори и изплакнете! Това е чудесен начин да получите копринено гладка кожа без химикали или онези вредни ексфолиращи микросфери. Кафявата захар може замените с тръстикова, бяла захар или каквото и да е друго, което има подобна консистенция. Добри резултати може да постигнете и с използваната утайка от кафе.  Или дори овесена каша. Ако възнамерявате да използвате овесена каша, препоръчвам да я обработвате в кухненски робот или пасатор, за да не е груба.

Ако просто ви мързи и не ви се занимава купете сега Ръчно направен кафе ексфолиант КАФЕ

 

След месеци на редуване на горещ, сух въздух в помещенията и суровия студ навън, кожата ви определено има нужда от дълбоко почистване, за да се подготви за пролетта. Използвайте нашите пет стъпки към сияйна пролетна кожа, за да събудите кожата си от зимния зимен сън и да имате свеж и привлекателен вид.

прочети още

Розовото масло е етерично масло, извлечено от венчелистчетата на различни видове рози. Няма друго етерично масло, като розовото, което прилича на аромата и богатството от терапевтични му лечебни ползи. В целия свят то е известно именно като "течното злато".

прочети още

Уникалните лечебни свойства на лугата се дължат на нейния богат минерален и органичен състав. В резултат, на което има силно противовъзпалително действие, премахва умората и тежестта в крайниците, подпомага имнунната система.

прочети още